Европейският съюз трябва да обмисли консолидацията за телекомуникационните оператори като начин за подобряване

...
Европейският съюз трябва да обмисли консолидацията за телекомуникационните оператори като начин за подобряване
Коментари Харесай

ЕС трябва да подкрепи консолидацията при телекомите и да засили енергийния пазар

Европейският съюз трябва да обмисли консолидацията за телекомуникационните оператори като метод за възстановяване на мобилните и фиксираните мрежи на блока и би трябвало в допълнение да интегрира своите енергийни пазари, съгласно отчет, поръчан от EС за конкурентоспособността.

Концесията за телекомуникациите, която е част от отчет, който някогашният италиански премиер Енрико Лета представя пред водачите на ЕС в сряда, е победа за операторите, които от години настояват, че секторът е узрял за сливания в някои страни, с цел да обезпечи напредък и мащаб, нужен за финансиране на надграждане на мрежата.

„ Трябва да се обърне нужното внимание на нуждата от известно равнище на консолидация в границите на националните пазари или стратегически съюзи сред пазарни играчи, в това число проконкурентно шерване на вложения в основни мрежови детайли “, се споделя в документа, съгласно чернова, забелязана от .

Що се отнася до енергетиката, Лета споделя, че Европейски Съюз би трябвало в допълнение да интегрира своя пазар посредством стъпки като създаване на зелени облигации и взаимни покупки на сериозни минерали. Това ще му помогне да завоюва позиции и икономическата тежест, нужни за обезпечаване на сигурни доставки и за поддържане на бизнеса да влага в района, написа той.

Докладът на Лета преглежда единствено въпроси в границите на единния пазар на Европейски Съюз и самичък по себе си не трансформира никакви разпореждания или политика на конкуренция. Bloomberg заяви по-рано, че той също по този начин ще предложи на водачите на Европейски Съюз да обмислят изменение на строгите правила за държавна помощ на блока посредством основаване на нов механизъм за финансиране на планове, които обгръщат разнообразни държави-членки.

Комуникационни грижи

Телекомуникационните оператори се надяват идната Европейска комисия, която ще бъде образувана след изборите в блока през юни, да предложи нов закон, който да вземе поради тези опасения.

Докато регулаторите упорстват, че няма вълшебен брой компании на националните телефонни пазари, покупко-продажбите, намаляващи конкуренцията до три компании в една страна, постоянно се борят да получат одобрение. Тази обстановка разочарова фирмите, които се стремят да разширят активността си в 27-членния Европейски Съюз и да възстановят големи вложения в инфраструктура и безжичен набор.

Има обаче признаци, че разпоредбите се трансформират. Испанското поделение на Orange SA и Masmovil Ibercom SA завоюваха условно утвърждение тази година да образуват най-големия оператор в страната.

По-рано тази година комисията разгласява различен отчет, в който се разказват в детайли проблемите с телекомуникационния пазар на Европейски Съюз и се преглежда по какъв начин операторите не съумяват да възвърнат вложенията си в мрежата. Този документ не предизвиква консолидацията на пазара, а по-скоро предлага трансгранични сливания за основаване на паневропейски играчи.

Според проектодоклада на Лета комисията е била прекомерно благосклонна към новите смутители на пазара.

„ Днес запазването на фокуса единствено върху регулирането за нахлуване на пазара би било пагубно за прекосяването на технологиите към напреднали мрежи, които изискват големи вложения “, се споделя в отчета. Други рекомендации включват:

- Хармонизиране на разпоредбите за радиочестотния набор и фокусиране върху подобряването на мрежата, а не върху приходите от търгове;

- Анализиране на разпоредбите за индиферентност на мрежата, с цел да се подсигурява, че са позволени случаи на приложимост като делене на мрежата (network slicing);

- Търсене на делене на инфраструктурата и услугите за повече трансгранична конкуренция.
Енергийни опасности

Тъй като 27-членният Европейски Съюз излиза от невиждана енергийна рецесия и е изправен пред нови геополитически опасности и засилваща се интернационална конкуренция в чистите технологии, той не може да губи време, написа Лета.
 istock istock
„ Нито една страна-членка не може да се конкурира със Съединени американски щати във връзка с цените на газа или петрола, защото те са най-големият производител на изкопаеми горива в света “, се споделя в проектодоклада. „ Нито Европа може да възпроизведе някои преимущества, които следената от страната стопанска система на Китай може да разгърне. Но Европейски Съюз има енергиен пазар в континентален мащаб, единен от съвременна, усъвършенствана регулаторна рамка, несравнима по света. “

За да задълбочи интеграцията и да трансформира разнообразните системи на Европа в конкурентен актив, районът би трябвало да събере политическа воля и да предприеме някои решителни стъпки, се споделя в отчета. Препоръките на Лета включват:

- Приемане на трансгранична методология за систематизиране на разноските и изгодите за създаване на доверие за районни офшорни вятърни планове – до 2025 г.;
- Разработване на трансгранични системи за обезпечаване на еластичност и взаимни търгове за възобновими енергийни източници – до 2025г.;
- Разработване на зелени облигации за поддръжка на планове за енергийна инфраструктура – в границите на идващия законодателен мандат;
- Преразглеждане на рамката за сигурност на доставките на газ в Европейски Съюз – до 2025 г.;
- Създайте механизъм за взаимно закупуване на сериозни минерали – до края на идващия парламентарен мандат;
- Създаване на Агенция за доставка на чиста сила и Фонд за развиване на чисти технологии – до 2027 г.;
- Приемане на препоръчан закон за енергийното данъчно облагане допустимо най-скоро.

Разходи за защита

Докладът също по този начин предлага по-нататъшно издаване на взаимни заеми за финансиране на защитата, макар че се споделя, че би трябвало да има явен път за увеличение на личните запаси на Европейски Съюз за погашение на спомагателния общ дълг.

„ Въпреки политическата сензитивност към тази алтернатива, тя има капацитета бързо да активизира обилни запаси, от една страна, и да насърчи развиването на планове за съдействие, от друга, като по този метод улесни постепенния преход към обединен пазар “, се споделя в проектотекста.

Документът приканва всички съществуващи и бъдещи облигационни излъчвания на другите институции на Европейски Съюз да бъдат изцяло хомогенни, като се оферират на пазара под едно име, като се предлага опция организация на ЕС да обедини излъчванията.

Ползите от единната емисия за всички институции на Европейски Съюз ще станат по-видими, защото описът с цели, които ще бъдат финансирани посредством заеми от Европейски Съюз, може да се усили, в това число „ финансиране на европейски публични богатства като цифрови, енергийни или отбранителни инфраструктури и съоръжение, или реорганизация на Украйна ”.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР